Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Verwijderen risicobomen
Verwijderen risicobomen

Verwijderen risicobomen

Gepubliceerd op 19 maart 2021 door Kees Mudde

Vanaf woensdag 24 maart 2021 gaan boomonderhoud werkzaamheden uitgevoerd worden in de bosplantsoen gebieden van Nissewaard.

Deze werkzaamheden betreffen het verwijderen van risicobomen in de bosplantsoenvakken. Risicobomen zijn bomen die een gevaar op kunnen leveren voor gebruikers van wegen en paden. Deze bomen hebben bijvoorbeeld een gebrek of zijn afgestorven; waardoor een verhoogd risico op breuk bestaat.

De eerste werkzaamheden zijn er voornamelijk op gericht om gevaarlijke situaties weg te nemen. Om invulling te geven aan de Wet Natuur Bescherming zal een ecoloog voorafgaand aan de werkzaamheden de te vellen bomen en de werkomgeving controleren op aanwezigheid van beschermde soorten. Indien sprake is van aanwezigheid van een beschermde soort zal de betreffende boom niet gekapt worden op dit moment. De verwachting is dat we werkzaamheden duren tot eind April.

Door op de navolgende link te klikken komt u op een overzichtskaart van Nissewaard waarop de locaties zijn aangegeven waar werkzaamheden uitgevoerd gaan worden.

Naar kaartje: https://bit.ly/3vTXkIy